Всім привіт! Вирішив показати корисною темою, може комусь буде корисно. Останні місяці відчув, що сплю погано, не висипаюсь, а вранці почуваюся, наче й не спав. Думав на нерви, на дощі, а дружина видала: "Треба поміняти білизну на нормальну, а не оте страхіття з ринку". І тут я заліз в інтернет.
Зізнаюсь, був впевнений, що вибір постільного комплекту - це просто "подобається колір чи ні". Виявилось, ціла наука. Там тобі і бязь, ранфорс, і сатин... А я в таких термінах не розбирався, поки не натрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Люди, це просто джерело знань! Я провів на годину. У них все як в енциклопедії: по поличках розписані усі тканини, від дешевої бязі до люксового сатину та льону. Навіть там є порівняння з описом щільності тканини та того, скільки циклів прання витримує той чи інший комплект. Дуже допомогло мені усвідомити, чому один набір коштує 800 грн, а інший — 2500.
З несподіваного особисто зрозумів:
- Виявляється, що, українські та євро розміри сітки трохи різняться, і перш ніж купувати треба бігати з сантиметром міряти ковдру, а не просто довіряти ярлику «сімейний».
- Хто б міг подумати, що фланель влітку — це пекло, а якісний сатин насправді дає прохолоду, бо в нього плетіння ниток особливе.
- Там написано, як правильно прати, щоб малюнок не зліз через місяць. Це прям в точку для тих, у кого пралка працює без відпочинку.
В результаті вирішив придбати на пробу сатиновий комплект від українського бренду (підтримали своїх). Поки політ нормальний — сплю як убитий, тканина дуже приємна до тіла, не збивається й не електризується.
Тому, якщо ви, як і я, до останнього часу думали, що підковдра — це не те, в що варто вникати, дуже раджу глянути інформацію на тому сайті. Справді економить нерви на підбір та рятує від придбання неякісної речі. Усім міцного відпочинку!