Нещодавно вирішив зайти на сайт Gelios — дізнатися, що за портал із цікавим ім'ям. Знайти його легко: https://gelios.ua/. І одразу зрозумів, що це не типовий ресурс, а корисна збірка пояснень на дуже конкретні, подекуди дивні, але актуальні для багатьох теми.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це його головна родзинка. Тут зібрані статті про все, що нас оточує: від фізіології людини до способу життя тварин і навіть технічних дрібниць. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому виникає біль у сосках, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому очі втрачають прозорість, чому потилиця стає болючою, чому мігрують тварини та чому гарнітура не з'єднується.
Особисто мене найбільше привабив текст про каламутні очі — справді потрібні знання, що знадобиться багатьом. Крім того, пригадую публікацію про залізо в продуктах: запам'ятав, що яловича печінка — чемпіон. Окрема тема — біль у сосках: про це рідко пишуть, а питання актуальне для багатьох.
Побудова порталу дуже зручна: кожна стаття відповідає на конкретне запитання. Без зайвих слів, лише по справі, чому так і що робити. І спектр питань дуже широкий — від здоров'я та медицини до спорту, техніки та біології.
Вартісний портал, куди тепер заходитиму регулярно. Бо життя постійно підкидає запитання, на які кортить знайти просте пояснення.